Ekskluzivno: Otkriveno ko i koliko plaća Dževada Galijaševića da širi laži o Bošnjacima

 

Portal Faktor.ba u posjedu je dokumenta koji konačno zvanično potvrđuje ono što se manje-više godinama zna – da je samoproglašeni “ekspert za borbu protiv terorizma” Dževad Galijašević srpski plaćenik zadužen da širi laži o Bošnjacima.

Galijašević je za svoje “ekspertske analize” o terorizmu i ekstremizmu, koje pokušava podmetnuti Bošnjacima i njihovim političkim predstavnicima, debelo plaćen. “Ekspert” iz Moševca kod Maglaja za svoje izmišljotine, koje redovno završavaju na naslovnicima medija u bh. entitetu RS i Srbiji, mjesečno je primao po 2.700 KM!

Naručilac posla je – otkriva Ugovor o djelu koji je u posjedu portala Faktor.ba – Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, na čijem čelu je Milorad Kojić.

Ugovorom o (ne)djelu je tačno precizirano koji su Galijaševićevi zadaci. Možete ih pročitati u članu 1. Ugovora.

Posebno je zanimljiv član 5., u kojem se navodi da će direktor Centra vršiti “kvalitativni i kvantitativni prijem poslova”, te da je “izvršilac dužan da odmah postupi po njegovim eventualnim primjedbama”. U prevodu, Galijašević će pričati sve što mu Kojić naredi.

dzevad-galijasevic-ugovor

Zbog svega što je radio i radi plaćenik Galijašević, nije bilo nikakvo iznenađenje da se oglasio u banjalučkim medijima, kako bi pružio podršku potpredsjedniku Federacije BiH Mirsadu Kebi, koji je, iako se to činilo nemogućim, uspio na momente da nadmaši i samog “eksperta iz Moševca”.

Mnogi su skloni vjerovati da su “dokazi i dokumentacija” kojima maše Kebo dobijeni upravo od Galijaševića, odnosno Kojićevog centra čiji je on plaćenik.

(Faktor.ba/mb)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s