Safet Alić voli svoj grad: U Srebrenicu uložio dva miliona KM, planira se vratiti u rodno mjesto

Safet Alić je ponosni Srebreničanin. Živi u Švicarskoj i voli svoj rodni grad. Ljubav i privrženost ovom podrinjskom gradiću svakodnevno pokazuje i potvrđuje. I to konkretno. Investicijama.srebrenica_123152

Iako živi u vjerovatno najuređenijoj državi na svijetu, Safet ne zaboravlja bosanski gradić sa najtragičnijom prošlošću. Ne zaboravlja svoje korijene i svoje sugrađane. Želi da Srebrenica ponovo stane na noge, a u oživljavanje ovog gradića je do sada uložio dva miliona KM.

Ako ste bar jednom kročili u centar Srebrenice, morali ste vidjeti motel i restoran “Alić”, koji je u Safetovom vlasništvu. Trenutno se na objektu motela i restorana, u kojem je zaposleno pet radnika, izvode dodatni građevinski radovi. Safet je novinaru RTV Srebrenica ispričao da želi proširiti objekat.

– Radimo na povećanju objekta, jer nam uskoro u Srebrenicu dolazi Ziraat banka, koja će biti smještena u prizemlju motela Alić. Dobro je da će doći ova banka, zbog građana. Također, nastojimo da dovedemo i ljude iz inostranstva da budu gosti, ali i da budu potencijalni investitori u Srebrenicu. Nemam namjeru da kritikujem, ali ovdje u Srebrenici mogla bi malo da se promijeni klima prema potencijalnim investitorima – ispričao je Safet.

Pored zgrade današnjeg motela “Alić”, koju je kupio i renovirao 2011. godine, Safet je prije dvije godine kupio i zemljište kod prelijepog jezera Perućac. Na jezeru je izgradio vikendicu, koja će postati dio proširene ponude motela.

Od 2001. godine živi u Švicarskoj i posjeduje vlastitu firmu. No, zadnjih godina živi na relaciji Švicarska – Srebrenica.

– Moja namjera je da se vratim u Srebrenicu sa mojom porodicom. Ima još nekih planova koje moram realizovati kako bi se moja namjera mogla ostvariti. Ali, sigurno ću se vratiti u Srebrenicu, neću zauvijek ostati u tuđini – ispričao je Safet.

Dodao je da prije svega mora realizovati planirane projekte kako bi pomogao Srebrenici i njenim građanima.

(S. K./Faktor.ba)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s