Zenica: Odata počast pripadnicima 303. Viteške brigade Armije RBiH

U organizaciji gradskog odbora za obilježavanje značajnih datuma danas je ispred direkcije Željezare Zenica položeno cvijeće i odata počast na spomen-obilježju za 396 šehida i poginulih boraca, nekadašnjih radnika ovog preduzeća. 

Današnjoj svečanosti povodom obilježavanja 23. godišnjice od formiranja “Željezarskog bataljona” Prve Zeničke brigade, koja je kasnije prerasla u 303. Vitešku brigadu Armije RBiH prisustvovale su brojne delegacije boračkih organizacija iz Zenice i Zeničko-dobojskog kantona, kao i sinovi, kćeri i supruge šehida i poginulih boraca.

– Ističem važnost ovog Željezarskog bataljona vezano za nepokolebljivost, odlučnost i spremnost tadašnjeg poslovodstva i radnika Željezare Zenica da svoje privredne i ljudske resurse stave u funkciju odbrane od agresije” – kazao je pukovnik Mirsad Šestić, komadant drugog bataljona 303. Viteške brigade.
Cvijeće su na spomen obilježje položili predstavnici Vlade i Skupštine ZDK, Grad Zenica, Odbor za obilježavanje značajnih datuma, Udruženje porodica i poginulih boraca grada Zenice, Udruženje NOR-a Zenica, Udruženje dobitnika najviših priznanja “Zlatni ljiljan”, te delegacije političkih stranaka OO Zenica.
 
(Faktor.ba)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s