Cilj kampanje protiv arapskih turista: Gladan Bošnjak je najjače oružje u rukama neprijatelja BiH

Svake godine, u jeku turističke sezone, u našoj zemlji pokreće se žestoka medijska kampanja protiv arapskih turista. Objavljuju se tekstovi sa naslovima tipa: “Arapi preplavili BiH: Kupuju zemlju, nekretnine pa i cijela napuštena sela”.

Takvim tekstovima se kod javnosti stvara utisak da će Arapi ubrzo postati većina u Bosni i Hercegovini, da će sve žene morati nositi nikabe, odsijecanje ruku samo što nije počelo i slične gluposti. Citiran naslov automatski na društvenim mrežama pokreće žestoke rasprave u kojima se širi nevjerovatan strah od Arapa.

Zašto mediji kao što su Klix, Avaz, Depo i drugi šire strah od dolaska arapskih turista u Bosnu i Hercegovinu?
Svima je poznato da hiljade građana BiH danas živi od novca kojeg zarade kroz davanje usluga arapskim turistima i kroz zapošljavanje na projektima koje finansiraju arapski biznismeni.

Također, svi znamo da najviše koristi od arapskih turista i njihovog biznisa imaju Bošnjaci u Sarajevu, Mostaru, Visokom, Zenici, Travniku Bihaću i drugim gradovima. Statistički podaci govore da arapski tursiti troše i po 150 eura po osobi dnevno, ne računajući smještaj. Kada bi pretpostavili da Arapi odjednom napuste Bosnu i Hercegovinu, vidjeli bi koliko bi Bošnjaka ostalo bez egzistencije.

To i jeste zadatak onih koji osmišljavaju i plaćaju propagandu protiv dolaska arapskih turista i arapaskog biznisa u BiH. Tim snagama je cilj da Bošnjaci budu ekonomski što slabiji, da se spriječi svaki pokušaj masovnijeg upošljavanja Bošnjaka. Samo tako se može manipulirati sa Bošnjacima, samo tako se može ponoviti 7.februar i rušenje Tuzle, Sarajeva i Zenice. Gladan Bošnjak je najjače oružje u rukama neprijatelja Bosne i Hercegovine.

Screenshot_58

Izvor: saff.ba

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s