VP: VOJVODINA TREBA DA BUDE REPUBLIKA

Vojvođanska autonomnost svedena na nivo ponižavanja.

Aktivisti Vojvođanske partije (VP) organizovali su danas performans na Petrovaradinskoj tvrđavi performans “Vojvodina republika”, kojim su željeli da ukažu na ustavno-pravnu neodrživost položaja Vojvodine.

VP je ocijenila da je vojvođanska autonomnost svedena na nivo ponižavanja, pljačkanja i poništavanja svih vojvođanskih vrijednosti – piše Autonomija.

“Punih 27 godina državna administracija Srbije eksploatiše Vojvodinu i sve njene građane. U ovom trenutku, samo po osnovu sopstvene ustavne obaveze, centralna administracija države duguje Vojvodini više od milijardu i po eura novčanih sredstava”, naveli su aktivisti Vojvođanske partije.

Oni su podsjetili da se, istovremeno, najavljuje nova prodaja vojvođanskih nepokretnosti i zemlje, sa ciljem punjenja budžeta Srbije od čega, kako su ocijenili, građani Vojvodine nemaju nikakve koristi.

“Smatramo da pojam ‘autonomija’ za Vojvodinu više nema nikakvo značenje, da je obesmišljen i da danas niko ne bi mogao da objasni njegovo suštinsko značenje u stvarnom životu naše pokrajine”, istakli su u VP.

U toj partiji su poručili da Vojvodina treba da bude republika sa svim atributima zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, sa pravom raspolaganja soptvenom imovinom, prihodima, prirodnim i radom stvorenim resursima, sa sopstvenim institucijama i svojim Ustavom, koji će biti proizvod Ustava federalizovane države Srbije.

(mb)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s