Tuka i zlatni košarkaši na poštanskim markama

Povodom 9. oktobra – Svjetskog dana pošte JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo izdalo je dvije poštanske marke – marku u čast zlatnoj Košarkaškoj kadetskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine i marku u čast našeg najboljeg atletičara Amela Tuke.

Time je u duhu društveno odgovorne kompanije BH Pošta željela doprinijeti pozitivnom ozračju rezultata kojima su nas ovi sportisti učinili ponosnim građanima Bosne i Hercegovine.

Marka sa motivom Kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine izdata je u 100.000 primjeraka, a njena nominalna vrijednost je 2,70 KM.

Poštanska marka posvećena Atletskom savezu Bosne i Hercegovine i Amelu Tuki izdata je u tiražu od 50.000. Nominalna vrijednost je 1,30 KM.

Na svečanosti u sarajevskoj Vijećnici, koju je BH Pošta organizovala povodom Svjetskog dana pošte, prve primjerke ovih poštanskih maraka generalni direktor BH Pošte Mujo Butković uručio je predsjedniku Košarkaških reprezentacija BiH Igoru Stojanoviću te predsjedniku Atletskog saveza BiH Suadu Kaknji i našem najtrofejnijem atletičaru Amelu Tuki.

markica-koš

 

(sport1.ba/mb)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s