Tragovima bosanskog kraljevstva: Od Bobovca do Bilinog polja – podrška za ‘Zmajeve’

Mladi Zenice u sklopu edukativne akademije Osnovi historije Bosne i Hercegovine organizirali su jednodnevnu ekskurziju Tragovima bosanskog kraljevstva (Bilino polje – Zenica, Vranduk, Kraljeva Sutjeska, Mili kod Visokog i Bobovac-Vareš).

Kratko predavanje o slavnoj i ponosnoj historiji zemlje Bosne i Hercegovine održali su prof. dr. Dževad Drino i prof. Mensur Milak na kraljevskom gradu Bobovcu.

Nakon prigodnog predavanja, 50-ak mladih Zeničana, u znak podrške nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine pred odlučujuće mečeve baraža za odlazak na EURO 2016. protiv Irske, podigli su 20 metara dugačak transparent BH ZMAJEVI na kojem su upisana imena više od 250 nogometaša koji su igrali za našu zemlju od osnivanja do danas.

 

– Nadamo se da će ova podrška iz drevnog grada bosanskih kraljeva Bobovca doći do srca naših Zmajeva, koji u petak uvečer biju prvu važnu bitku na drugom značajnom lokalitetu iz vremena srednjovjekovne Bosne, današnjem nogometnom hramu Bosne i Hercegovine – magičnom zeničkom Bilinom polju. Neka je sretno i uspješno – do pobjede, kazao nam je u ime organizatora jednodevne ekskurzije Jasmin Duvnjak, navijač nogometne selekcije Bosne i Hercegovine.

(oslobođenje.ba/mb)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s