SRAMOTAN ČIN TV OBN: Vrijeđali ARMIJU BiH!

U svojoj Teletex objavi od 26.01.2016., prenoseći vijest o početku suđenja Naseru Oriću, TV OBN nazvala je Armiju BiH ‘takozvanom’!

obn.jpg

Armija Republike Bosne i Hercegovine je tokom agresije na državu Bosnu i Hercegovinu bila jedina legalna i zvanična Armija međunarodno priznate države, članice UN, koja je branila državu od agresora i paravojnih formacija lokalnih Srba i Hrvata. Armija BiH je bila pod komandom zvaničnog Predsjedništva države Bosne i Hercegovine koju je i branila, a što joj i samo ime kaže.

Ovo je neprihvatljivo vrijeđanje i ponižavanje Armije BiH i svih njenih pripadnika koji su časno branili sve narode svoje države koji su željeli živjeti u modernoj građanskoj državi. Mnogi od njih su braneći svoju domovinu položili i svoje živote. Osim što predstavlja vrijeđanje, nazivanje Armije BiH ‘TAKOZVANOM’ jeste i govor mržnje, jer se time pokazuje netrpeljivost prema Armiji BiH i njenim pripadnicima i implicira da je, kao i paravojne jedinice koje su pomagale agresore na našu zemlju, Armija BiH također bila neka paravojska. Ili, da je Armija BiH bila paravojska, dok su paravojne jedinice bile ‘prava vojska’.

Ovo također predstavlja i dio konstantnog nastojanja da se izjednače zločlinac i žrtva što je i pravno i moralno neprihvatljivo isto koliko bi bilo neprihvatljivo da se žrtve holokausta pokušavaju izdjednačiti sa počiniocima holokausta.

Stoga tražimo od nadležnih za reguliranje emitovanja TV programa, te od svih drugih koji su nadležni za sankcionisanje ovakvog ponašanja od strane televizijskih kuća, kao i sankcionisanje govora mržnje, da OBN primjereno kazni i od njih traži ispravku vijesti uz izvinjenje javnosti i Armiji BiH.

Ovdje možete podržati peticiju građana koji zahtijevaju odgovornost pomenute televizija za ovaj sramotan ispad…

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s