Dr. Nikolina Balaban: U Prijedoru je urađen genocid.. ja sam Bosanka, moja zemlja se zove Bosna i Hercegovina!

U Prijedoru je ubijeno 3176 osoba.

Prijedorčanka Nikolina Balaban, šefica Službe za patologiju Opšte bolnice u Prijedoru, već duže vrijeme hrabro progovara o prijedorskim ratnim dešavanjima, a upravo zbog njene hrabrosti i stavova večeras ju je ugostio Senad Hadžifejzović n Face TV-u.

Ističući da je Bosanka da je tako rođena i to će ostati do kraja pričala je o Prijedoru, onima koji šute, onima koji govore i onima koji trebaju reći „oprosti“ zbog svih zlodjela učinjenih tokom agresije na BiH.

Odmah na početku svog gostovanja kazala je da svi mi živimo još uvijek u prošlosti i da ona zbog toga govori o njoj.

Ona se javno zalaže da se u Prijedoru izgradi spomenik ubijenim civilima Bošnjacima i djeci kojih je u ovom gradu ubijeno 102, a priznala je da je proglašena izdajnikom srpskog naroda.

– Ja sam Bosanka i živim u državi koja se zove Bosna i Hercegovina. Mene apsolutno ne dotiče postojanje entiteta ni FBiH ni RS-a.

U razgovoru s Hadžifejzovićem pojasnila je da se ne boji, „jer joj ne mogu toliko dugo držati glavu pod vodom, koliko ona može udahnuti“. Priznala je i da ima problema u školi, tačnije njene kćerke posebno kada je riječ o predmetu Istorija, jer njene kćerke kažu nastavnicima da ono što pričaju nije tačno.

– Zločinci su kukavice, oni su samo jaki pred nemoćnima. Bili su jaki na Korićanskim stijenama, Omarskoj. Oni su tada imali oružje, a tamo su bili bespomoćni, nedužni i nenaoružani civili. Oni su tada jaki, ali u suštini to su kukavice – poručila je Balaban zaključujući da je u Prijedoru izvršen genocid.

(Face TV/mb/NAP)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s