Zločinac iz Srebrenice Miroslav Baljak predaje etiku i ljudska prava u Tuzli!

Miroslav Baljak sin Branka, rođen 6.11.1970. godine u Travniku. Dekan je Fakulteta političkih nauka Evropskog univerziteta Kallos u Tuzli. Studente podučava pravnoj etici i ljudskim pravima. Isti čovjek nalazi se na spisku učesnika u srebreničkom genocidu. Evidentiran je pod brojem 31., javila je FTV, prenosi novinska agencija Patria.

Spisak na kojem se nalazi 810 imena, od kojih njih više od 400 je uposleno što u policijskim i vojnim strukturama, 2014. godine objavila je novinska agencija Patria. Već je u javnosti otkriveno nekoliko imena osoba koje su 1995. godine učestvovale u masovnim ekzekucijama Srebreničana, a koje danas rade u državnim strukturama.

Jedan od njih je i Baljak. Major je u Oružanim snagama BiH, zaposlen je u Petoj pješadijskoj brigadi na Dubravama kod Tuzle.  Od 10. do 19. jula učestvovao je masovnim ubistvima srebreničkih Bošnjaka i progonu oko 30 hiljada stanovnika zaštićene UN-ove enklave Srebrenica.

Srebreničke majke koje 20 godina tragaju za kostima svojih sinova u nevjerici su nakon saznanja da je ovakav čovjek visokorangirani službenik Oružanih snaga, pogotovo da uči studente etici i ljudskim pravima.

Agonija i bol srebreničkih majki koje 20 godina tragaju za kostima svoje djece nema kraja. Bol je još veća kada svojim očima moraju gledati kako vršnjake njihove djece danas uče profesori koji su u julu 1995. godine ubijali njihovu djecu i odvodili ih na masovna stratišta.

Podsjećanja radi, kompletan spisak osoba njih 810 koji su učestvovali u srebreničkom genocidu objavila je novinska agencija Patria 2014. godine, Baljak se nalazi na tom spisku, koji je sačinila mješovita komisija Vlade RS, Vlade FBiH i predstavnika međunarodne zajednice.

Još jednom NAP objavljuje kompletan spisak koji možete pogledatiOVDJE 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s