Talentovani košarkaš Karahodžić nakon dozvole da nastupa za BiH: Ostvarila se moja najveća životna želja!

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je dva posljednja ljeta pokušavao dobiti dozvolu za nastup Kenana Karahodžića, ali do toga jednostavno nije došlo. Karahodžić je odlukom FIBA-e tek od ove godine stekao pravo nastupa za popularne Zmajeve.

Košarkaški savez Srbije (Kenan je rođen u Bačkoj Topoli ), je za razliku od Finske koja je sprječavala nastup Sulejmanovića, dozvolio nastup Karahodžiću već od ove godine i sa 20 godina će moći igrati i za U 20 reprezentaciju, ali i za seniorsku koju će sa klupe predvoditi trener zagrebačke Cibone Damir Mulaomerović.

Karahodžić je pod ugovorom sa španskom Unicajom iz Malage od 2012. godine, a proveo je dio ugovora i na posudbi u filijali Clinicas Rinconu. Odigrao je sedam utakmica u Euroligi u dresu Unicaje, a dva u španskoj.

Sigurno je da će biti veliko pojačanje za Bosnu i Hercegovinu koju u narednom periodu očekuju Kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će biti odigrano u augustu.

„Šta reći nakon svega? Ostvarila se moja najveća životna želja! Od danas sam član reprezentacije Bosne i Hercegovine i dresa kojeg sam toliko želio. Emocije su pomiješane u ovom trenutku i svakom Bosancu i Hercegovcu je san da nastupi za svoju reprezentaciju“, rekao je Kenan Karahodžić u izjavi za N1.

(mb)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s