U Novom Pazaru održana manifestacija “Dani sjećanja na genocid u Srebrenici”

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) iz Republike Srbije i Asocijacija “Mostovi prijateljstva BiH” organizirali su manifestaciju “Dani sjećanja na genocid u Srebrenici”, koja je održana 2. i 3. jula u Novom Pazaru.

Grad Novi Pazar, Općina Tutin i Općina Sjenica bili su sponzori manifestacije.

Manifestacija se sastojala iz izložbe fotografija Preživjeti je moguće samo sjećajući se, autora Dade Ruvića iz Zenice, koja je bila postavljena na šetališnoj zoni u centru grada, koncerta Omladinskog hora iz Zenice sa oratorijem Srebrenički inferno te promocije knjige I ja sam iz Srebrenice autora Fikreta Hodžića.

pazar.jpg

Zajedno s predstavnicima “Mostova prijateljstva” u Novom Pazaru bili su i predstavnici Zeničko-dobojskog kantona, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović i potpredsjednik skupštine ZDK Jasmin Duvnjak.

 

Predstavnici ZDK-a sastali su se s predsjednikom BNV-aSulejman Ugljaninom i gradonačelnikom Novog PazaraNihatom Biševcom s kojima su razgovarali o saradnji Zenice i Novog Pazara te ZDK i BNV-a  u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, sporta i ekonomije.

Manifestacija je uspješno organizirana, a ovo je samo početak uspješne i kvalitetne saradnje koja ima za cilj jačanje ‘mostova prijateljstva’ između naroda, država, gradova i općina i institucija dvije susjedne države, saopćeno je iz Asocijacije “Mostovi prijateljstva”.

Izvor: Agencije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s