Pezer i Tuka u finalu Evropskog prvenstva

Za nastup bosanskohercegovačkih atletičara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu već sada se može reći da je uspješan i da su ostvareni planirani rezultati, a to je, prije svega, plasman dva atletičara u finalna natjecanja.

Nakon odličnog nastupa Amela Tuke u kvalifikacijama i polufinalnoj utrci, rezultat bacača kugle Mesuda Pezera ponovno je pokazao da imamo evropsku kvalitetu.

Pezer se nakon jučerašnjih kvalifikacijskih takmičenja uspio plasirati u finale ovogodišnjeg prvenstva, a Hamza Alić i Kemal Mešić nisu imali sportske sreće, jer su uz veliku želju za rezultatima imali previše prestupa.

Najmlađi u bh. triu bacača kugle Mesud Pezer je sa rezultatom od 19,72 metra osigurao mjesto među 12 najboljih evropskih bacača. On je u prvoj seriji bacio 19,15 metara, u drugoj seriji je popravio utisak sa 19,72 m, što je bilo dovoljno za finale. Zahvaljujući ovom hitcu Mesud Pezer će nastupiti i danas (nedjelja)  u 17 i 30 sati u finalnom nadmetanju na Evropskom prvenstvu.

– Prije svega bi se zahvalio svima koji su mi čestitali na plasmanu među najbolje u Evropi. Izuzetno mi je drago i sretan sam što sam ostvario ovaj plasman i što smo kao tim realizirali planirani uspjeh. I sutra očekujem dobar rezultat i dobar plasman, jer danas je za sve bacače bio težak dan, svi smo bili pod velikim pritiskom, jer imaš samo tri pokušaja da napraviš rezultat za koji se spremaš mjesecima. Sutra ću imati priliku da mirnije uđem na bacalište i, nadam se, napravim još bolji rezultat – kazao je nakon nastupa za Fenu Mesud Pezer.

Bosanskohercegovačka atletika ima razloga da slavi, jer će na završnim natjecanjima Evropskog atletskog prvenstva u Amsterdamu imati dva atletičara u finalu, Amel Tuka će se vjerovatno boriti i za jednu od medalja (nastup od 18:30), a Mesud Pezer će biti u prilici da još jednom potvrdi kako plasman bh. bacača kugle je rezultat ozbiljnog rada.

Evropsko atletsko prvenstvo i nastup naših atletičara možete pratiti OVDJE.

(Agencije/MiruhBosne)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s