Uskoro otvaranje škole u Nepalu čiju je izgradnju finansirala Bosna i Hercegovina

Završeni su radovi na izgradnji škole u Nepalu, u regionu Katmandua, koja je izgrađena sredstvima Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, a  koje je za ovu namjenu doniralo 100.000 KM,  kao pomoć naše zemlje nakon razornog zemljotresa koji je nanio veliku štetu ovoj zemlji. Radovi su okončani u ugovorenom roku, a učenici bi veoma brzo trebali ući u svoje nove prostore.

Gradnjom škole je rukovodila Ambasada Bosne i Hercegovine u New Delhijui nerezidentni ambasador BiH u Nepalu Sabit Subašić, uz podršku direktora Shanker grupe Shahila Agarwala, kojega je nedavno Predsjedništvo Bosne i Hercegovine imenovalo za počasnog konzula BiH u Nepalu.

Nerezidentni ambasador Bosne i Hercegovine u Nepalu Subašić je istakao da je kamen temeljac za školu svečano postavljen 7. septembra 2015. godine u području Katmandua koje je pretrpjelo izuzetno veliko razaranje.

Vijeće ministara BiH je inisitiralo da Bosna i Hercegovina izgradi “svoj objekat” u Katmanduu što se pokazalo veoma dobrim potezom. Novoizgrađena škola će, uz humanitarni aspekt,  imati i veliki simbolički značaj u povezivanju udaljenih, ali bliskih naroda BiH i ove himalajske države.

Svečano otvaranje škole će uslijediti uskoro, a planirano je da istovremeno bude otvoren, nakon što je okončana sva potrebna procedura, i Počasni konzulat BiH u Katmandu kojim će rukovoditi ugledni biznismen Shahil Agarwal.

Ovim će Bosna i Hercegovina dobiti važnu “instituciju” koja će služiti za zadovoljavanje interesa naše države u ovoj udaljenoj zemlji, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

(Agencije)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s