Sarajlija Dino Bajrić osvojio prvo mjesto u međunarodnim skokovima s vodopada u Jajcu (Foto)

U organizaciji Agencije za kulturno-povjesnu i prirodnu baštinu i turistički potencijal grada Jajca danas su pred blizu dvije hiljade posjetitelja održani treći međunarodni takmičarski skokovi sa vodopada u Jajcu.

Više od 30 takmičara iz šest zemalja imalo je priliku natjecati se u dvije discipline, a počasni gost ovogodišnjih skokova bio je višestruki svjetski prvak u skokovima sa visina Kolumbijac Orlando Duque, javlja Anadolu Agency (AA).

Skakači iz BiH, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Kosova, Njemačke, Italije i Danske takmičili su se u dvije discipline, tradicionalnoj “lasti” i slobodnom stilu.

Prvo mjesto u disciplini “lasta” pripalo je Sarajliji Dini Bajriću koji je osvojio 58 bodova, drugi je bio Aleksandar Aleksić iz Srbije, a treće mjesto pripalo je Zeničaninu Muhamedu Mahmiću koji je osvojio 56,3 boda.

U slobodnom stilu najbolji je bio Kristijan Vurs, drugoplasirani je bio Džimi Andersen, a treću poziciju podijelili su Mladen Cvetković i Vladan Popović.

Direktor javne ustanove Agencija za kulturnu-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca Huso Hadžić kazao je kako je ovo do sada najbolje organizovano takmičenje.

-Ovo su treći skokovi po redu i do sada su najbolje organizacijski realizovani jer danas imamo skakače iz šest država, a vrhunac nam je prisustvo višestrukog svjetskog prvaka u skokovima s visina Orlanda Duquea. Jako mi je drago što su sa nama danas i po prvi put takmičari iz Srbije kao i najbolji skakači iz Njemačke i Danske. Nažalost, vremenske prilike nisu baš najbolje, ali ovo već prerasta u tradiciju tako da nam ništa ne može pokvariti ovu manifestaciju – pojasnio je Hadžić.

Učešće na današnjim, trećim međunarodnim skokovima, uzeo je i devetorostruki svjetski prvak u skokovima sa visina, Kolumbijac Orlando Duque koji je sve prisutne oduševio akrobatskim skokovima.

Zbog loših vremenskih prilika ovoga puta nije održan kulturno-umjetnički program ispred platoa vodopada.

Plivski vodopad u centru grada Jajca visok je gotovo 22 metra i mnogi ga smatraju jednim od najljepših na svijetu.

(Faktor.ba/mb)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s