Duraković: U općini koju vodim Bosna i Hercegovina i njeni zakoni bit će poštovani

Načelnik Općine Srebrenice Ćamil Duraković ponovio je danas da neće formirati općinsku komisiju za provođenje referenduma u Republici Srpskoj koji, ističe, krši Ustav Bosne i Hercegovine.

Naglasio je da se neće obazirati na bilo čije prijetnje, pa tako ni na one koje dolaze od predsjednika RS-a i predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika, dodajući da nema tih sankcija koje mogu promijeniti ovu njegovu odluku.

– Niko ne smije kršiti Ustav BiH, a ako Dodik malo bolje poreda stvari, shvatit će da je u ustavnom poretku država iznad entiteta, te da odlukom da ne formiram općinsku komisiju, samo branim pravni okvir u kojem funkcionira i RS. Organe vlasti entiteta poštujem više od Dodika, naglasio je Duraković.

Načelnik Srebrenice smatra da Dodik nakon referenduma priprema i naredne korake, ističući da je on poručio da ako mu se dozvoli da održi ovaj referendum, na tome neće stati.

Dodao je da razumije strah od poraza na izborima, ali, zaključuje u saopćenju Duraković, u općini koju vodi, sve dok je na njenom čelu, Bosna i Hercegovina i njeni zakoni bit će poštovani.

(Agencije)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s