Japanska TV stanica u Bosni: Emisije o piramidama i kamenim kuglama pred 10 miliona gledalaca

Jedna od najvećih japanskih komercijalnih TV stanica “Fuji TV” odnosno “Fuji Television Network” došla je u goste Fondaciji “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” posljednju sedmicu augusta 2016.

Predstavnici ove nacionalne televizije snimali su arheološke lokacije na kojima radi Fondacija: Bosansku piramidu Sunca i Mjeseca, tumulus u Vratnici, Muzej Fondacije, Podzemni labirint Ravne, “Arheološko-turistički park Ravne 2” i lokacije prahistorijskih kamenih kugli u Zavidovićima, saopćili su iz Fondacije.

Njihov domaćin dr. Semir Osmanagić je objasnio za japanske gledaoce da su najstarije svjetske piramide energetski amplifikatori koji su pojačavali prirodne energetske izvore. Nakon toga, energija se koristila za unaprijeđivanje molekularne strukture vode, hrane, zdravlja ljudi, agrikulture, ublažavanje katastrofalnih zemljotresa i velikih vulkanskih erupcija, za potrebe bežične komunikacije, pročišćavanje zraka, smanjivanje radioaktivnosti, unaprijeđenje aure i razvoj spiritualnih čula itd.

Ovaj sasvim novi način naučnog objašnjenja svrhe piramida je ono što je privuklo producente ove popularne japanske televizije.

Snimljeni materijal će biti predstavljen kao dvije emisije: (1) Jedna o bosanskim piramidama u trajanju od trideset minuta, i (2) Druga o kamenim kuglama u trajanju od sedam minuta.

Emisije će se emitovati u najgledanijem terminu od 19:00-21:00 sati polovinom septembra 2016. s garantovanom gledanošću od deset miliona gladalaca.

Dr. Semir Osmanagić je svoj nastup završio na tradicionalan način:  pozivom TV gledateljstvu da dođu kao gosti Fondacije u Bosnu i Hercegovinu i posjete najveće i najstarije svjetske piramide.

(MiruhBosne)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s