Dvadeset prva godina slobode u Bosanskoj Krupi

Danas se navršava 21. godina od kada su borci i starješine 511. slavne, 505. viteške i 503. slavne u sadejstvu sa drugim jedinicama 5. korpusa oslobodile Bosansku Krupu.

Taj se datum svake godine obilježava prigodnim tradicionalnim, sportskim i kulturnim manifestacijama. Centralni dio obilježavanja ove je godine na Trgu Alije Izetbegovića u 20.00 sati kada će koncert za sve Krupljane i njihove goste održati Enes Begović. Zajedno s njim nastupit će i domaća mlada muzička zvijezda Ermin Redžić – Bubi.511-slavna

U sklopu manifestacije „Septembarski dani slobode“ kojom se slavi oslobođenje Bosanske Krupe već je obilježen Dan 511. slavne bbr. Obilazak mezarja i spomen-obilježja, organizovanje nekoliko sportskih ali i kulturnih događaja poput izložbi slika, fotografija, promocija knjiga… aktivnosti su koje se sprovode tokom ove manifestacije.

Na dan oslobođenja, 17. septembra, održat će se Memorijalni košarkaki turnir „Fikret Avdagić 2016“, Susreti hadžija, promocija knjige „Krivi put nije pravi put“ autora Faruka Alagića, izložba akvarela autora Envera Krupića, svečana sjednica Općinskog vijeća i u večernjim satima pomenuti koncert.

krupa

 

(MiruhBosne)

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s