Bosanska djeca se vraćaju kući: Nakon Milićevića u reprezentaciji debituje Jajalo

Nakon što je u prethodnoj utakmici fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, u duelu protiv Estonije, debitovao Dejan Miilićević, poziv za nadolazeće susrete kvalifikacija za SP  dobio je igrač Palerma Mato Jajalo.

Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo koje se igra u Rusiji 2018. otvorili smo odlično, domaćom pobjedom protiv Estonaca – 5:0. U toj utakmici svoj prvi nastup upisao je fudbaler koji igra u belgijskom Gentu, ušao je u drugom djelu igre i upisao asistenciju. Za Milićevića je bila zainteresovana susjedna Srbija, no Dejan se odlučio za svoju otadžbinu.

Mato Jajalo je novi igrač na danas objavljenom spisku selektora Baždarevića. Igrač je Palerma u italijanskoj Serie A, a moguće je da će u sredini terena  zamijeniti zbog povrede odsutnog Muhameda Bešića.

Mato Jajalo je rođen u bosanskom kraljevskom gradu Jajcu, igrao je za klubove u hrvatskoj, njemačkoj, jedno vrijeme je oblačio dres i našeg FK Sarajevo… za hrvatsku reprezentaciju je igrao u mlađim kategorijama, upisao je i dva nastupa za seniore – u prijateljskim utakmicama.

Mati želimo uspješne nastupe u dresu trenutno 23. reprezentacije svijeta. Nadamo se da  će Zmajevi nastaviti pobjedonosni hod ka Mundijalu u Rusiji.

A ovo je spisak igrača na koje računa selektor Mehmed Baždarević za utakmice sa Belgijom i Kiprom.

zmajevi.PNG

„Optimista sam pred ove susrete koje igramo u narednih desetak dana“, rekao je Baždarević i dodao: „Na spisku su sve poznata imena, a u slučaju povreda od ovih pet igrača: Armin Hodžić, Riad Bajić, Zvonimir Kožulj, Miroslav Stevanović i Dario Dumić bismo nekoga pozvali. Danas, sutra i u petak planiram da pogledam neke utakmice naših igrača i još jednom prije okupljanja provjerim njihovu formu. Sve igrače očekujemo u ponedjeljak u Briselu osim Šunjića koji tog dana igra prvenstvenu utakmicu.“

Susret Belgija-Bosna i Hercegovina je na programu 7. oktobra u 20:45 sati u Briselu, dok će 10. ovog mjeseca na „Bilinom polju“ naš tim dočekati Kipar.

(MiruhBosne)