Srbijanci koji su izazivali incidente prebačeni u imigracioni centar. Slijedi deportacija!

Grupa mladića iz Beograda koja je izazvala incident u Prnjavoru danas je prebačena u kancelariju Imigracionog centra u Banjaluci, a odatle će biti deportovana u Srbiju.

Državni ministar sigurnosti Dragan Mektić je rekao da radi o grupi od desetak mladića “nabildovanih i istetoviranih”, koji su Prnjavor stigli na poziv jednog loklanog biznismena kako bi izazivali nemire na dan lokalnih izbora.

Oni su se juče fizički sukobili s mještanima koji su tražili da napuste grad.

MUP RS je saopštio da je “lica iz Srbije”, koja su se nalazila u prnjavorskom hotelu “Siti”, preuzeo terenski centar za strance u Banjaluci.

Ranije danas državni ministar sigurnosti najavio je da će pomenuta grupa mladića iz Beograda biti prebačena u kancelariju Imigracionog centra u Banjaluci, a odatle deportovana u Srbiju.

-Dragan Đurđević, pripadnik navijačke grupe “Grobari Alkatraz” nalazio se u hotelu “Siti” u Prnjavoru, piše novinar Slobodan Vasković na svom blogu.

On je u petak bio u pratnji Milorada Dodika i Željke Cvijanović u velikoj Ilovi, na skupu SNSD-a.

Đurđević je 2009. godine prijetio novinarki Brankici Stanković da će je likvidirati. On je tada bio pripadnik Vojske Srbije. Određeni izvori tvrde da je još uvijek u sastavu Vojske Srbije.

Sa njim su još bili Momčilo Tomić, Pavle Deretić, Siniša Stanković, Aca Đurđević, Miloš Hrkman, Predrag Košprdić, Filip Lurić, Uroš Krstović i Aleksandar Živanović.

Neki od njih su pripadnici navijačke griupe “South Guard”, koja je podrgupa “Alkatraza”, dok je Đurđević šef podgrupe “Brain damage” (oštećenje mozga).

Đurđević je 2014. godine bio u Laktašima na proslavi SNSD-a.

MUP RS je izbjegao da saopšti ove detalje, a posebno da pojasni kako je moguće da se ova lica nalaze u pratnji i društvu najviših funkcionera RS – ističe Vasković.

 

(MiruhBosne/agencije)

Komentariši