U Varšavi i Londonu predstavljene turističke atrakcije naše zemlje

Ambasada Bosne i Hercegovine u Republici Poljskoj učestvovala je na Međunarodnom sajmu turizma  u Varšavi koji je održan od 14. do 16. oktobra 2016 godine. Sajam pod nazivom “World Travel Show” održan je u prostorijama ” PTAK Warsaw Expo”, najvećem izložbenom i kongresnom centru u Centralnoj Evropi.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Poljskoj Duško Kovačević prisustvovao je svečanom otvaranju Sajma zajedno sa predstavnicima poljske vlade i Parlamenta, te predstavnicima turističkih organizacija, medija, privrednih komora i velikog broja posjetilaca.

Pored predstavnika Ambasade Bosne i Hercegovine, turističke potencijale svojih zemalja u Varšavi, predstavile su i zemllje našeg regiona: Makedonija, Hrvatska i Srbija. Takođe učešće na Sajmu uzeli su Kina, Filipini, Češka Republika, Slovačka, Meksiko, Mađarska i dr.

Zainteresovanim posjetiocima, turoperaterima, agencijama i drugim učesnicima, predstavnici Ambasade Bosne i Hercegovine su na svom izložbenom štandu predstavili bogatu turističku ponudu Bosne i Hercegovine. Na štandu su bili dostupni promotivni materijali naših gradova kao sto su Banjaluka, Sarajevo, Mostar, Konjic i dr.

Poseban akcenat stavljen je na potencijal bosanskohercegovačkih banjskih lječilišta, zimskih i ljetnih odmarališta, a predstavljene su i mogućnosti organizovanja raftinga, kampovanja i lovnog turizma. Veoma dobra posjećenost našeg štanda govori o velikom interesu posjetilaca za turističke atrakcije Bosne i Hercegovine.

Zajedno sa predstavnicima Ambasade Bosne i Hercegovine u organizaciji ove aktivnosti učestvovali su i volonteri međunarodne škole “Meridijan” iz Varšave, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

 

U paralmentu Velike Britanije izložba o Bosni i Hercegovini

U ponedjeljak je otvorena izložba banjalučkog fotografa Dušana Kecmana pod naslovom “B&H, Beautiful” u parlamentu Ujednjenog Kraljevstva.

Ovu izložbu kandidovao je Ambasador BiH u UK Branko Nešković a podržala poslanica Britanskog Parlamenta Karen Lumley. Među 20 aplikacija koje su kandidovane ove godine izabrana je upravo ova na glasanju svih britanskih paramentaraca u junu.

Na izložbi će biti predstavljeno 37 fotografija i 10 rolapa sa avio snimcima Bosne i Hercegovine.

Dušan Kecman član je ULU (Udruženja likovnih umjetnika) BiH i dugi niz godina se bavi umjetničkom fotografijom i tako godinama predstavlja prirodne i kulturne znamenitosti Bosne i Hercegovine.

Izvor: Agencije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s