Barbarez: Kolektivno jaka reprezentacija

Par dana nakon kvalifikacionog meča za SP između Grčke i Bosne i Hercegovine, koji je završen neriješno (1-1), ne prestaju komentari na utakmicu i sve ono što je bilo vezano uz ovaj meč. Nakon sramotnih parola koje su isticali domaći navijači, a kojima se veliča genocid u Srebrenici, potom izvinjenja tamošnjeg fudbalskog saveza, sada se više prostora daje samoj igri naših reprezentativaca.

A igra Zmajeva oduševila je mnoge. Izabranici Mehmeda Baždarevića su većim dijelom susreta imali inicijativu uz vodstvo još u prvom poluvremenu, međutim dva boda su nam izmakla bukvalno u posljednjim sekundama. Treba spomenuti i poprilično čudno suđenje na ovoj utakmici, čak osam naših igrača je dobilo kartone, a očito smo oštećeni u par navrata, uključujući i situaciju koja je prethodila golu Grka. Umjesto prekršaja nad Kolašincem, dosuđen je aut za domaću selekciju nakon kojeg smo primili gol.

Naši igrači, baš kao i navijači, bili su razočarani neostvarenom pobjedom. Kapiten reprezentacije Edin Džeko je nakon susreta izjavio: ‘Osjećam se kao da smo izgubili sa 3:0. Gledajući cijeli susret, oni nisu zaslužili ni bod, ni da izgube minimalno, već sa bude 3 ili 4:0 za nas. Ali nema veze, idemo dalje. Hvala im na negostoprimstvu‘ – izjavio je Džeko.

A danas se oglasio i bivši kapiten reprezentacije, kod navijača omiljeni Sergej Barbarez. On je pohvalio pristup igri i očiti napredak koji je bio vidljiv u igri Zmajeva.

Barbarez je na društvenim mrežama ovako prokomentarisao pomenutu utakmicu.

(MiruhBosne)