„U-17“ reprezentativci Bosne i Hercegovine još jednom pobijedili Hrvatsku

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u prijateljskom susretu na stadionu „Tušanj“ u Tuzli vršnjake iz Hrvatske sa 1:0.

Jedini pogodak postigao je Armin Imamović u 11’.

U prvom meču koji su „U-17“ selekcije Bosne i Hercegovine i Hrvatske odigrale prije dva dana u Ivankovu izabranici Sakiba Malkočevića su pobijedili 4:1.

Selektor Malkočević je zadovoljan dvomečom sa Hrvatskom: „Dobro su nam došle ove dvije utakmice. Možda je termin malo neuobičajen, ali vrijeme nas je poslužilo. Posebno nas raduju pobjede i što smo vidjeli 5-6 novih igrača.

Daleko od toga da možemo biti komotni pred Elitni krug kvalifikacija, ima tu još da se radi, još stvari treba ispraviti. Jedva čekamo kamp u januaru kada ćemo nastaviti da radimo sa ovom selekcijom. Ipak, nije mala stvar pobijediti bilo koga, pogotovo kvalitetnu ekipu poput Hrvatske i momci zaslužuju čestitke.“

Bosna i Hercegovina: Jasmin Kršić, Dobrica Tegeltija, Denis Kahrimanović, Rijad Sadiku, Jusuf Gazibegović, Đani Salčin, Stefan Santrač, Milan Šikanjić, Eldin Omerović, Marko Brkić, Armin Imamović. Igrali su još: Milan Savić, Domagoj Marušić, Elvis Mehanović, Dino Kurbegović, Enio Zilić, Kenim Devedžić, Igor Savić, David Radovac, Alen Dejanović. Selektor:Sakib Malkočević.

Podsjetimo, nedavno su naši kadeti izborili elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Učestvovali su i na posljednjem EP, kao prva bosanska fudbalska selekcija koja se plasirala na EURO – što je nakon plasmana seniora na Mundijal (Brazil 2014) najveći uspjeh našeg reprezentativnog fudbala.

(MiruhBosne)