Bosnaplast na evropskom tržištu poznat kao dobar proizvođač i dobavljač

Zahvaljujući radu, edukaciji i inovacijama u koje se puno polaže, Bosnaplast je postala vodeća kompanija na polju prerade polietilena i PVC-a u Bosni i Hercegovini. Proizvode plasiraju širom Bosne i Hercegovine, a u zadnje četiri godine u svoju ponudu uvrstili su dosta proizvoda vezanih za agro-kulturu, tako da proizvode plastenike i sisteme za navodnjavanje.

Obzirom na sve veće potrebe i širenje tržista uzgajivača i proizvođača malina, Bosnaplast je prateći potrebe svoje klijentele počeo sa proizvodnjom PVC stubova za uzgoj maline.

“Prodaja Bosnaplastovih stubova na tržištu je poprimila već velika interesovanja što svjedoči činjenica o više desetina hiljada proizvedenih i prodatih PVC stubova”, kaže za poslovni portal Akta.ba Muamer Česir iz kompanije Bosnaplast,  pojašnjavajući kako je proizvodnja PVC stubova domaći proizvod čiji proces proizvodnje, od ulazne sirovine do konačnog proizvoda se odvija u vlastitim pogonima s potpunim nadzorom tima stručnih lica firme. Stubovi su rađeni po najvišim standardima što garantira ispravnost, kvalitet i pristupačnost proizvoda potrebama klijenata i u krajnjem ishodu kvaliteta proizvoda maline na čiji kvalitet utječe i kvalitet stubova.

Osim navedenih proizvoda Bosnaplast proizvodi i cijevi za gas, vodu, kanalizaciju i cijevi za zaštitu optičkih kablova.

Česir kaže, kako cijevi za vodu i prateći pribor prodaju u Evropskoj uniji. Prodajom su zadovoljni, a zahvaljujući kvaliteti, kupci iz Evrope Bosnaplast prepoznaju kao dobre dobavljače i proizvođače koji se mogu mjeriti sa svim evropskim firmama koje se bave ovim poslom.

“Bosnaplast ima sve moguće certifikate i standarde tako da može odgovoriti evropskom tržištu”, ističe Česir.

Osim cijevi i stubova, dobro su se na tržištu plasirali i po proizvodnji plastenika. Česir kaže, kako se za šest mjeseci proda oko 2.000 plastenika od 50 i 100 m2.

“Naš plastenik svako domaćinstvo u Bosni i Hercegovini može priuštiti i na kraju zadovoljiti proizvodnjom povrća potrebe porodice i zaraditi”, pojašnjava Česir, ističući zadovljstvo i prodajom cijevi za vodu.

Ono čime se kompanija naročito može pohvaliti su njeni zaposlenici kojih danas ima oko 50. U zaposlenike se ovdje puno ulaže, od stipendiranja do edukacija u zemlji i inostranstvu.

Bosnaplast dobru saradnju ima sa domaćim kompanijama koje se bave telekomunikacijama  i ugradnjom cijevi za gas. Neki od poslova na kojim su učestvovali su i izgradnja Sarajevske zaobilaznice, gdje su korištene njihove cijevi za otpadne vode.

U narednom periodu kako najavljuje Česir plasirat će i novi proizvod na kojem trenutno rade.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s