Sandžačke općine novac za novogodišnje slavlje daju u humanitarne svrhe

Lokalne samouprave u sandžačkim općinama će novčana sredstva predviđena za novogodišnje slavlje na otvorenom i estradu preusmjeriti u humanitarne svrhe

U gradovima regije Sandžak za doček Nove godine neće biti organizovano slavlja i koncerti na trgovima i otvorenom. Lokalne samouprave u sandžačkim općinama će novčana sredstva predviđena za estradu preusmjeriti u humanitarne svrhe, prevashodno za djecu bez roditelja.

Grad Novi Pazar je zajedno sa Požegom i još nekoliko gradova u Srbiji odlučio da povodom nove 2017. godine ne organizuje slavlje uz estradu već da taj novac preusmjeri za djecu bez roditelja, a novogodišnje praznike obilježi kulturnim događajima.

Poput Novog Pazara i Priboj je odustao od proslave Nove godine na trgu i sredstva u iznosu od 400 hiljada dinara će usmjeriti za organizovanje ljetovanja socijalno ugroženoj djeci i osoba sa invaliditetom.

U Sjenici će ta sredstva biti data za brigu djece ometene u razvoju kao i djecu izbjeglica i migranata koja borave u toj sandžačkoj općini. Koncerata i i skupih dočeka nove 2017. godine neće biti ni u Tutinu, Novoj Varoši i Prijepolju.

(Agencije)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s