Kompanija “VS-Trend” iz Bihaća dobila velike poslove u Kataru

Poslovi izvođenja radova na ventilacionim sistemima za objekte podzemne željeznice-metroa u Dohi kao i jednog stadiona za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru 2022

Amir Avdić savjetnik u Razvojnoj agenciji Unsko-sanskog kantona i Sabahudin Blažević vlasnik kompanije “VS-Trend” iz Bihaća su 22. decembra 2016. posjetili Ambasadu Bosne i Hercegovine u Dohi gdje ih je primio ambasador Tarik Sadović.

Oni su upoznali ambasadora Sadovića da je kompanija “VS-Trend”, nakon uspješne saradnje sa talijanskom kompanijom “PSC”, ugovorila preko 50 miliona eura vrijedne poslove izvođenja radova na ventilacionim sistemima za objekte podzemne željeznice-metroa u Dohi kao i jednog stadiona za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru 2022 godine.

Na ovim poslovima koji će uskoro početi bit će angažovana brojna stručna radna snaga iz Bosne i Hercegovine. Sagovornici su takođe iznijeli svoje planove za dobijanje novih poslova. Vlasnik kompanije “VS-Trend” Sabahudin Blažević je istakao da su se dokazali i na drugim zahtjevnim tržištima poput Italije, Sjedinjenih Američkih Država i Singapura. Gospodin Avdić je govorio o planovima Razvojne agencije Unsko-sanskog kantona i mogućnostima ulaganja u projekte USK.

Ambasador Sadović im je čestitao na uspješnom poslovnom poduhvatu, jer su “otvorili vrata” zahtjevnog katarskog tržišta i izrazio zadovoljstvo što je to postigla jedna domaće kompanija, koja u našoj zemlji zapošljava nekoliko stotina radnika.

Novi poslovi i novo zapošljavanje su bez sumnje dokaz njene sposobnosti i dobar put za jačanje saradnje, a u širem smislu i promocija Bosne i Hercegovine. Kvalitetno i blagovremeno završeni ugovoreni radovi sigurno će biti najbolja ulaznica za nove poslove. Međusobna saradnja i podrška Ambasade Bosne i Hercegovine i ove kompanije će olakšati pozicioniranje kod domaćina i postizanje poslovnih rezultata – saopćili su iz ambasade naše države u Dohi.

(MiruhBosne)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s